ستاد امر به معروف و نهی ازمنکر

کد خبر: ۲۸۴۳۸
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۲
حجت الاسلام پیش قدم در جلسه شورای امر به معروف و نهی از منکر اداره کل دامپزشکی استان گفت

به گزارش روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد، اولین جلسه شواری امر به معروف و نهی از منکر اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد

حجة الاسلام پیش قدم، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در ابتدای این جلسه بیان کرد؛ مسئولیت، به معنای پاسخ‌گو بودن و مورد بازخواست قرار گرفتن است. ارباب لغت، مسئولیت را مترادف با موظف بودن و یا متعهد بودن به انجام امری می‌دانند. این واژه با واژه‌هایی مانند وظیفه، تکلیف، تعهد و حق، تلازم دارد؛ چرا که تا وظیفه‌ای بر دوش انسان نباشد، مسئولیتی در قبال انجام یا ترک فعل نخواهد داشت و هرگاه سخن از حق به میان می‌آید، تکلیف و مسئولیتی هم در پی آن خواهد بود.
در نگاه مولی الموحدین علی (ع)، داشتن مسئولیت به هیچ وجه هدف نیست؛ بلکه امانتی الهی است که باید در جهت خدمت به بندگان خدا و به عنوان وسیله‌ای جهت رفع نیاز‌های محرومان و نیازمندان باشد.
آن چنانکه حضرت در نامه‌ای به اشعث بن قیس فرماندار خود در آذربایجان می‌نویسد: همانا پست فرمانداری برای تو وسیله آب و نان نبوده؛ بلکه امانتی در گردن توست، باید از فرمانده و امام خود اطاعت کنی که فرمانده، همان امام، ولی و حجت خداست. در سیستم اداری و حاکمیتی فرمانده، قانون حاکم است و تو حق نداری نسبت به رعیت استبداد ورزی و در مورد مردم مطابق نظر و میل خود رفتار کنی. در امور مالی باید پس از اطمینان، اقدام کنی و ثروتی که در اختیار توست، از اموال خدای عزّوجل است و تو انباردار آن و در مقابل خدا و خلق مسئولی.» حجة الاسلام پیش قدم در ادامه گفت: مخالف احکام و دستورات الهی حرکت کردن؛ یعنی در مسیر منکر حرکت کردن و این مغضوب خداست.
در نهاد حاکمیتی هم مخالف قانون حاکم در سییستم اداری پیش رفتن، مغضوب خدا و خلق اوست؛ لذا اگر کاری خلاف قانون انجام گیرد از کسی پذیرفته نیست.
وی ضمن توصیه به مدیران گفت: باید مدیران نسبت به هدر رفت بیت المال حساس بوده و مراقب باشند منکری در سیستم اداری اتفاق نیفتد.
حجة الاسلام پیش قدم در ادامه به موضوع استفاده‌های شخصی از بیت المال اشاره کرد و گفت: چرا باید مدیری در استان خودروی اداری که در اختیار اوست را در خانه پارک کند و از پول بیت المال خودروی اجاره کند و وسیله ایاب و ذهاب خود و سرویس مدرسه فرزندش قرار دهد؟! کجای قانون این مسئله آمده است؟! اگر چه تفکری است که بعضی‌ها دارند؟ اقایان مسئولیت به معنای داشتن قدرت است؛ ولی نه آن قدرتی که از آن برای سرپیچی از قانون و سوء استفاده از بیت المال استفاده شود؛ بلکه قدرت باید در خدمت به مردم و تلاش برای رفع نیاز‌های مردم باشد.
امام علی علیه‌السّلام در نامه‌ای به رِفاعة، که قاضی منصوب در اهواز بود، نوشت: «این ریاست و مدیریّتى که در اختیار من و شماست، یک امانت است؛ «فَمَن جَعَلَها خِیانَة»؛ هرکس این را به خیانت تبدیل کند و به هوى و هوس آلوده نماید و در خدمت مطامع شخصى و وسیله ى اجراى مقاصد غیر الهى و غیر عادلانه‌ى خود قرار دهد، «لَعَنَهُ اللهُ اِلى یَومِ القِیامَة»؛ تا روز قیامت لعنت خدا بر او خواهد بود.» آقا امیرالمؤمنین (ع)، لعن مذکور را نسبت به مسئولین بی تفاوت و بی توجه به کار برده اند، بنابراین همه کسانی که مسئولیت و وظیفه‌ای به آن‌ها محول شده، باید در این زمینه حساسیت بیشتری به خرج دهند، که فردا روزی در دادگاه عدل الهی باید پاسخگو باشند.
وی در ادامه، درباره مؤثرترین روش در پاسخگویی که تأثیر زیادی در اعتمادآفرینی دارد، گفت: کارگزاران حکومت و زمامداران در مقام عمل باد پاسخگو باشند و نه صرفاً با لفظ، گفتار، ادعا و نوشته.
امام باقر (ع) فرمودند: «پر افسوس‌ترین مردم در روز قیامت کسی است که عمل عدالتی را وصف کند و در پاسخ دادن زیبا و نیکو سخن گوید. ولی خودش خلاف آن عمل کند»
پاسخگویی در عمل؛ یعنی قبل از این که زمامدار، دیگران را به احساس مسئولیت، وقت‌شناسی، ساده‌زیستی، دقّت در کار، اخلاق نیکو و رعایت حقوق دیگران تشویق کند، خود عامل به آن بوده و رفتارش نشان دهنده چنین ارزش‌هایی باشد. حضرت علی (ع) فرمودند: «ای مردم! به خدا سوگند من شما را به هیچ طاعتی وادار نمی‌کنم، مگر این که پیش از آن خود بدان عمل کرده‌ام و از معصیتی شما را باز نمی‌دارم، جز این که قبل از آن ترکش کرده‌ام»

از مدیر اسلامی پذیرفته نیست، از اخلاق سخن بگوید و در برخورد و عمل، مجموعه تحت مدیریت او با ارباب رجوع با بداخلاقی رفتار کند. از صداقت حرف بزند؛ ولی عمل او خلاف صداقت باشد. از عدالت بگوید و مبنای مدیریت عملی او حزب گرایی، منفعت طلبی و پارتی بازی باشد؛ لذا ستاد امر به معروف بر اساس وظیفه ذاتی خود و جهت تحقق اهداف عالیه انقلاب، که همان تمدن نوین اسلامی است، گشت ارشاد مسئولین را که سیاست دولت هم هست را راهبری کرده و به جد جهت شفاف سازی اعتماد سازی عمومی پیگیر این موضوع خواهد بود؛ لذا از مدیران و مسئولین استانی درخواست دارد که تمام تلاش خود را در راستای برپایی حاکمیت دینی و انقلابی به کار گیرند تا رضایت مندی مردمی از سیستم حاکمیتی حاصل شود و به واسطه قدرت مردمی ناشی از رضایتمندی آنان، زمینه‌های رشد و اعتلای بیش از پیش کشور در همه زمینه‌ها حاصل شود.
دبیر ستاد استان در پایان گفت: ما در ستاد استان سیاست خود در گشت ارشاد مسئولین را که سیاست دبیر جدید ستاد نیز هست را بیش از پیش پیگیری خواهیم کرد و تا رسیدن به نقطه مطلوب، در انجام وظایف خود، ذره‌ای کوتاه نخواهیم آمد

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
ارتباط مردمی

ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور

تهران - خیابان پاسداران - خیابان نیستان سوم - خیابان صدف - انتهای خیابان شهید راستوان - تقاطع چیذری - ستاد امربه معروف و نهی از منکر

تلفن گویا 19الی02122561216

 

نام:
* ایمیل:
* گیرنده:
#خط_معروف
حمایت های حین اقدام به امر به معروف و نهی از منکر چیست؟ + فیلم

حمایت های حین اقدام به امر به معروف و نهی از منکر چیست؟ + فیلم

دکتر صادق منش در ویژه برنامه گفت و گو محور #خط_معروف به سوالی در خصوص حمایت های قانونی حین امر به معروف و نهی از منکر پاسخ داد.