ستاد امر به معروف و نهی ازمنکر

کد خبر: ۲۸۳۰۱
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۳
معاون مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر:
معاون مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، اهدای عضو را به دلیل نجات زندگی افراد یک معروف در دوران حاضر و شرایط فعلی کشور برشمرد و از تمامی اقشار تاثیرگذار به خصوص علما و مذهبیون خواست تا در راستای فرهنگ سازی آن به عنوان یک معروف تلاش نمایند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور؛ حجت الاسلام مسعود تاتلاری به آیه ۳۲ سوره مبارکه مائده اشاره کرد که اگر کسی یک نفر را نجات بدهد و زنده کند، انگار همه مردم را زنده کرده است و گفت: قرآن کریم ۱۹۴ بار در آیات متعدد به موضوع احسان و مشتقات آن سفارش کرده است، اهدای عضو قبل از مرگ یکی از مصادیق امر به معروف و احسان و نیکوکاری در روابط اجتماعی است.

وی با بیان اینکه با این همه تعالیم و رهنمود‌های دینی و ارزشی، زیبنده جامعه اسلامی نیست که روزانه ۷ تا ۱۰ نفر از فهرست انتظار پیوند، یعنی تقریبا هر ۳ ساعت یک نفر جانش را از دست بدهد، افزود: هر چند وزارت بهداشت از افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی پیوند عضو در کشور خبر می‌دهد، اما فعالان می‌گویند آمار‌ها هنوز به قبل از سال ۱۳۹۸ نرسیده است و بین ۲۵ تا ۳۰ هزار بیمار در لیست انتظار دریافت عضو داریم که حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد آن‌ها یعنی نزدیک به ۲۰ هزار نفرشان نیازمند دریافت کلیه هستند.

حجت الاسلام تاتلاری با اشاره به اینکه سالانه سه هزار مرگ مغزی با شرایط اهدای عضو رخ می‌دهد، ولی از این تعداد تنها حدود هزار نفر به اهدای عضو رضایت می‌دهند، افزود: حتی اگر اعضای نیمی از این دو هزار نفر اهدا می‌شد شاید دیگر کسی از افراد منتظر در لیست انتظار پیوند، وفات نمی‌کرد.

معاون مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، گرفتن کارت اهدای عضو را یکی از نماد‌های مهم در زمینه ارتقای این فرهنگ مهم برشمرد و افزود: در برخی کشور‌های اروپایی و آمریکا که محروم از نظام غنی اسلامی هستند بالای ۶۰ درصد جمعیت کارت اهدای عضو دارند و این رقم در کشور ما حداکثر ۱۴ درصد جمعیت کشور و به حدود ۸ میلیون نفر می‌رسد و چشم انداز پیش بینی شده برای سال ۱۴۰۴ نیز ۱۵ تا ۲۰ درصد جمعیت کشور است که به نظر باز هم رقم قابل قبولی نیست.

به گفته حجت الاسلام تاتلاری، شرط مورد اتفاق همه فق‌ها در پیوند اعضا، رضایت شخص ِاعطاکننده عضو است و دارا بودن کارت اهدای عضو می‌تواند کمک شایانی به افزایش پیوند اعضا و جلوگیری از تاخیر در اهدا بنماید.

وی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان داده که بدون کارت اهدای عضو میزان رضایت خانواده‌ها به ۴۸ درصد کاهش پیدا می‌کند.

این مقام مسئول، به نقش علما و فضلا و چهره‌های موثر مذهبی در فرهنگ سازی اهدای عضو تاکید کرد و گفت: امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۸ و مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۰ با فتوا‌های تاریخی، پیوند عضو از افراد مرگ مغزی را تحت شرایطی مجاز دانستند و نقطه عطفی در تاریخ فقه نوین پزشکی رقم زدند.

وی تصریح کرد: این فتوای امام و مقام معظم رهبری در کنار تلاش کادر پزشکی مجرب تاکنون جان بیش از ۷۰ هزار نفر را از مرگ حتمی نجات داده است.

معاون مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه پیوند اعضاء از افراد مرگ مغزی که از سال ۱۳۶۸ در ایران بعد از فتوای حضرت امام (ره) آغاز شده دستاورد انقلاب اسلامی محسوب می‌شود، گفت: در پیوند اعضاء از افراد مرگ مغزی، ایران در بین کل کشور‌های آسیایی رتبه اول را دارد و در پیوند کبد در یک مرکز نیز رتبه یک جهان با حدود ۷۰۰ پیوند کبد در شیراز را دارد که واقعا مایه مباهات ایران اسلامی است.

وی همچنین پیوند اعضا را یکی از مصادیق مهم مواسات برشمرد و گفت: مقام معظم رهبری مواسات را همراهی کردن و کمک کردن به برادر مؤمن در همه امور و چنین توصیف می‌کنند «یعنی هیچ خانواده‌ای از خانواده‌های مسلمان و هم‌میهن و محروم را با درد‌ها و محرومیت‌ها و مشکلات خود تنها نگذاشتن؛ به سراغ آن‌ها رفتن و دست کمک رسانی به سوی آن‌ها دراز کردن».

معاون مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، ترویج فرهنگ اهدای عضو را میثاق ماندگاری دانست که باید برای آن تلاش کرد و افزود: نقش هنرمندان عرصه‌های مختلف و ورزشکاران در کنار آن وعاظ و ائمه جمعه و جماعات در این فرهنگ سازی و ترویج یک معروف بزرگ و فعالیت انسان دوستانه در افزایش آمار اهدای عضو در کشور تاثیرگذار است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: رسول مهربانی‌ها می‌فرمایند: «الْخلقُ عِیالُ الله فَاحبُّ الْخلق الی الله من نَفَع عیالَ الله و ادْخل علی اهل‌بیت سُرُوراً» مردم به‌منزله عیال خداوند می‌‏باشند، دوست‌داشتنی‌ترین خلق پیش خدا کسی است که به مردم نفع برساند یا خانواده‏‌ای را خوشحال کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
ارتباط مردمی

ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور

تهران - خیابان پاسداران - خیابان نیستان سوم - خیابان صدف - انتهای خیابان شهید راستوان - تقاطع چیذری - ستاد امربه معروف و نهی از منکر

تلفن گویا 19الی02122561216

 

نام:
* ایمیل:
* گیرنده:
#خط_معروف
حمایت های حین اقدام به امر به معروف و نهی از منکر چیست؟ + فیلم

حمایت های حین اقدام به امر به معروف و نهی از منکر چیست؟ + فیلم

دکتر صادق منش در ویژه برنامه گفت و گو محور #خط_معروف به سوالی در خصوص حمایت های قانونی حین امر به معروف و نهی از منکر پاسخ داد.