ستاد امر به معروف و نهی ازمنکر

کد خبر: ۲۸۲۸۲
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۷
گفتگو دبیر ستاد امر به معروف ونهی از منکر کهگلیویه وبو یر احمد با رادیو دنا
بحث عفاف و حجاب، الزامی قانونی است که افراد جامعه، ملزم به رعایت قانون هستند

به گزارش روابط عمومی ستاد امر به معروف ونهی از منکر در گفتگو رادیو دنا با دبیرستاد امر به معروف ونهی از منکر حجت السلام پیش قدم بیان کرد:
پرچم اعتراضی که در چند سال اخیر در کشور بیش از بقیه مباحث فراگیر شده و موجب جنجال آفرینی رسانه‌ای هم شده، مربوط به قوانین حجاب، تحت عنوان حجاب اجباری است. ریشه این کلمه به سال ۱۳۵۷ برمی گردد، که توسط پیاده نظام‌های رسانه‌ای جبهه رقیب و دشمن، موجب عوام فریبی عجیبی در سطح جامعه شده، و تلاش می‌نمایند تا موجبات تغییر افکار و اندیشه‌های نوجوانان و جوانان ما را فراهم کنند.
پیش قدم گفت:در جلسه‌ای که با حضور رابطان عفاف و حجاب ادارات، با موضوع نقش و جایگاه رابطان تشکیل شد، عرض کردیم که بحث عفاف و حجاب در وهله اول الزام است و در بعد حاکمیت، الزامی قانونی است که افراد جامعه، ملزم به رعایت قانون هستند.
در مورد دو عبارت حجاب اختیاری و حجاب اجباری، نظام‌های حاکم در دنیا در بعد زندگی اجتماعی، هیچ گاه از مقوله اختیار استفاده نمی‌کنند و در زندگی اجتماعی، به تشخیص و اختیار شخص، هر عملی از او سر بزند و هر کاری دلش خواست بکند اصلا معنایی ندارد و امنیت و رفاه جمعی را نمی‌تواند تأمین کند. بحث اختیار را در بعد زندگی اجتماعی، نه جامعه شناسان و نه روانشناسان و نه حاکمیت می‌پذیرد.
اما در مورد دو واژه اجبار و الزام باید ابتدا این دو لفظ تبیین شوند و تأثیر و بار روانی ان دو را مورد بررسی قرار دهیم. وی افزود:
اجبار از جبر است؛ یعنی نادیده گرفتن قوه اختیار؛ اما الزام از لزوم می‌آید و به معنای لازم گردانیدن کاری است که بر عهده کسی قرار گرفته و دو طرفه است؛ بر خلاف اجبار که یک طرفه است. البته خروجی هر دو یکی است و یک نتیجه گرفته می‌شود؛ با این تفاوت که در اجبار، امکان واکنش طرف مقابل خیلی بیشتر از الزام است.
گاهی فردی را خطاب قرار داده می‌شود و به او گفته می‌شود لازم است این کار را انجام بدهی؛ و گاهی گفته می‌شود باید این کار را حتما انجام بدهی! لذا بار روانی الزام به مراتب کمتر از اجبار است و پذیرش آن با توجه به روحیات افراد در بعد فرهنگی که منافع فردی در آن حاکم است، بیشتر است. همچنین برای خود نظام حاکمیتی هم دارای فایده است.
دبیر ستادگفت:در سخنرانی مقام معظم رهبری در ماه مبارک رمضان، در جمع کارگزاران نظام، حضرت آقا صحبتی داشتند که که کمتر دیده یا شنیده بودیم. ایشان فرمودند: کشف حجاب، حرام شرعی و حرام سیاسی است. در بعد شرعی بحثی نیست؛ ولی اینکه چرا حرام سیاسی است به نظرم جای بحث دارد.
حضرت آقا در مقابل هیچ یک از احکام و دستورات شریعت از این لفظ استفاده نکردند. مثلا در مورد نماز که یک واجب الهی است، هیچگاه لفظ حرام سیاسی را به کار نبرده اند و یا در بحثی که در مدت زمانی برای موضوع حج پیش آمد، چنین لفظی به کار نبردند؛ ولی اینجا فرمودند: کشف حجاب حرام سیاسی است که نشان از اهمیت و ضرورت این مسئله دارد.
کشف حجاب اگر چه در نگاه اول، یک امر فردی و شخصی است که می‌تواند مستدل و مستند به میل فرد و اختیار او باشد؛ لکن در زیست شهری و زیست اجتماعی جهان به هم پیوسته است و جامعه آن را یک امر اجتماعی می‌داند و آن هم از نوع سیاسی؛ لذا حضرت آقا از آن جهت می‌فرمایند حرام سیاسی؛ که موضوع حاکمیتی است و ابزار قدرت نظام اسلامی در بحث اجرای احکام الهی است و همچنین ابزاری برای ضربه زدن به نظام از سمت دشمنان می‌باشد. اکنون نیز در دستور کار دشمن و معاندین انقلاب قرار دارد؛ لذا با این اندیشه و تفکر که حجاب امری اجتماعی است، کشف حجاب در بعد اجتماعی می‌شود ضد هنجار، ضد ارزش، ضد قانون شرعی، ضد عقل، ضد آداب و رسوم، ضد عرف، و از همه مهمتر ضد قانون حاکمیتی؛ بنابراین حساسیت این موضوع به حدی است که حضرت آقا کشف حجاب را حرام سیاسی می‌دانند. بار‌ها شنیدیم که دشمنان ما بهترین راه را برای فروپاشی نظام جمهوری اسلامی، تضعیف بنیان خانواده‌های ایرانی و متلاشی کردن آن دانسته اند.
برای خنثی سازی نقشه‌های دشمنان نظام، ستاد امر به معروف بنا بر وظیفه ذاتی و پیروی از منویات مقام معظم رهبری، طرحی جامع و کامل را ارائه داده که برترین طرح و برنامه اجرایی در حوزه عفاف وحجاب از زمان انقلاب تا کنون است؛ چرا که این طرح تجمیع تمام طرح‌های پیشنهادی پیشین و برگرفته از نظرات و پیشنهادات نخبگان و اساتید حوزه و دانشگاه است. امیدوارم روند قانونی کردن این طرح، برای برون رفت از مشکلات کنونی، با الحاق یک ماده واحده، توسط مجلس شورای اسلامی و نمایندگان بزرگوار صورت پذیرد

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
ارتباط مردمی

ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور

تهران - خیابان پاسداران - خیابان نیستان سوم - خیابان صدف - انتهای خیابان شهید راستوان - تقاطع چیذری - ستاد امربه معروف و نهی از منکر

تلفن گویا 19الی02122561216

 

نام:
* ایمیل:
* گیرنده:
#خط_معروف
حمایت های حین اقدام به امر به معروف و نهی از منکر چیست؟ + فیلم

حمایت های حین اقدام به امر به معروف و نهی از منکر چیست؟ + فیلم

دکتر صادق منش در ویژه برنامه گفت و گو محور #خط_معروف به سوالی در خصوص حمایت های قانونی حین امر به معروف و نهی از منکر پاسخ داد.