به گزارش روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر البرز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولیفقیه در استان البرز، آیتالله حسینی همدانی در بخشی از خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه بیست و ششم اسفندماه در مصلای بزرگ امام خمینی رحمهالله علیه کرج با اشاره به نکته استانی، گفت: جلسات قرآنی را زیاد کنید. افطاری ساده را برقرار کنید. احترام ماه صیام و شئون ماه را نگهدارید. چون مسیر مسافران هستیم فضاهایی ترتیب داده شود برای مسافران و معذورین که در ملاء عام روزهخواری صورت نگیرد. روزهخواری حرام است و نباید انجام داد. کسی که عمداً و متعمداً روزه میخورد خودش میداند و خدا؛ اما اگر درملأعام انجام داد این بیاحترامی کردن به حریم دیگران است و جرم است. باید با آن برخورد جرمی شود. با توجه به چیزی که در قانون آمده است؛ اما خوب است که در خود مسیر جاهایی فراهم شود برای کسانی که مبتلا هستند که درملأعام اقدام به روزهخواری نکنند.
مسیر مطالبه گری را باید ادامه داد
آیتالله حسینی همدانی در بخش دیگری با اشاره به مسئله عفاف و حجاب، گفت: متأسفانه رعایت نمیکنند. گروههایی که حمایت کردند و فضاهایی را برای سؤال و مطالبه گری فراهم کردند از همه این عزیزان تشکر میکنم. ما صحبتی را جلسه قبل کردیم و گروههای مختلفی به حمایت آمدند و این خودش جای امیدواری است. باید این مسیر مطالبه گری را ادامه داد و در این راه هم باید ابداع داشت.
برای اجرای قانون و حکم خدا از هیچچیزی غیر از خدا نباید ترسید
وی در ادامه بابیان اینکه از رئیس اصناف انتظار بیشتری داریم، گفت: با بررسیهایی که در همین یک هفته انجام شد کوتاهیهایی دیده میشود و متأسفانه آقایان هم زیر بار نمیروند و به گردن دیگری میاندازند و فرافکنی میکنند. وظیفه اصلی خودشان را انجام نمیدهند. رفتند درب مغازهها را بستهاند؛ نزدیک ۲۷ مغازه بستهشده؛ اما بهعنوان عفاف و حجاب نبستند. بهعنوان عفاف حجاب رفتند ولی قانونی را که اعمال کردند قانون عفاف و حجاب نبوده. این درست نیست. این ترس است. دوستان میترسند. نمیدانم ترس از چه دارند. برای اجرای قانون و حکم خدا از هیچچیزی غیر از خدا نباید ترسید. از خدا بترسید. از چه میترسید؟ طبق قانون عمل کنید.
مسئولی که کارش را درست انجام ندهد ترک فعل کرده است
خطیب نماز جمعه کرج با تأکید بر اینکه ما با مردم کاری نداریم، تصریح کرد: ما با بدنه مردم که در سطح جامعه هستند کاری نداریم. حتی دستگاههای انتظامی هم نباید ورودی به آن معنا داشته باشند؛ مگر قانون برای آنها وظیفه را تعیین کرده باشد. من مکرر اینجا برای بار چندم است که عرض میکنم؛ باکسانی که از دستگاه دولت و نظام مجوز میگیرند برای کار کردن کارداریم. مراکز فروش، اصناف، بانکها، مراکز دولتی، تمام اینها موظف هستند که به قانون تن بدهند و عمل کنند. مسئول بالاتری که آنجا نشسته اگر کارش را درست انجام ندهد ترک فعل کرده؛ یعنی کارش را درست انجام نداده.
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه هفته گذشته به بعضی از دوستان تذکر داده شد؛ انکار کردند، گفت: بعضی از آقایان موظف شدند مستنداتی را تهیه کردند و به آن مسئول مربوطه دادند که شما که میگوید در دستگاه من اتفاقی نیفتاده این هم مواردش. حالا منتظریم ببینیم آیا عمل میکنند طبق قانون یا نه؟!
دستگاه قضایی باید خوب و محکم وارد شود
وی با تأکید بر اینکه دستگاه قضایی هم باید خوب و محکم وارد قصه شود، گفت: بعضی از مواقع کمکاری و کوتاهی از این دستگاه است. با تمام احترامی که برای دادستان محترم قائل هستم و با ایشان ارتباط دارم، صحبتهای ایشان را میشنوم، ایشان هم صحبتهای بنده را میشنود، باز اینجا تذکر جدی میدهیم که وارد شود در این قصه. بخش زیادی از این مقوله متوجه خود ایشان است.
اگر قدرت را از بین ببرید ضایع کردید
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز در ادامه به بازخوانی بیانات رهبری در این رابطه پرداخت و گفت: در تیر امسال که حضرت آقا دیداری داشتند با دستگاه قضا، ایشان هم خیلی دقیق و محکم درخواست کردند که دستگاه قضایی در این مسائل ورود پیدا کند. و بعد گفتند که شما قدرت دارید. اگر قدرت را از بین ببرید ضایع کردید. ایشان میفرمایند: «یکجور همین است که انسان از این قدرت استفاده نکند. اصلاً معطل بگذارد که این هم تضییع قوت است. این هم کفران نعمت الهی است. فرقی نمیکند تنبلی کردن، غفلت کردن، موجب میشود که این اقتدار از بین برود».
دستگاه قضایی باید بااقتدار وارد شود
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه دستگاه قضایی باید بااقتدار وارد شود، گفت: البته دستور هم دارد و وظیفه هم دارد. آقا میفرماید: «با استناد به قانون؛ بنده با اعمال احساسات و شعارگونه وارد شدن در این قضایا موافق نیستم». کما اینکه ما هم در استان سعی کردیم نگذاریم دوستان احساساتی و شعاری وارد شوند. باید مبنایی و زیربنایی و باقاعده وارد شد.
وی در ادامه افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرماید: «در این قضایا با استناد به قانون محکم وارد شوند. این خود یک کار مهمی است. یا مسئله پیشگیری از جرم یکی از وظایف قوه قضاییه است و در قانون اساسی هم آمده بایستی جدی گرفته شود و در مورد آن هیچ اهمالی روا داشته نشود». یعنی اگر واقعاً جرمی مشهود است و دستگاه قضایی وارد نمیشود اینجا باید سؤال کرد. البته دستگاه قضایی میگوید بنده در جرم مشهود تکلیفی ندارم. جرم مشهود ضابط دارد و ضابط بدون حکم من هم باید اقدام کند. در یکبخشی همین است اما در بخش دیگری از جرم مشهود باید دستگاه قضایی وارد شود.
جرم باید مجازاتش بازدارنده باشد
رئیس ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان البرز بابیان اینکه دادستان کل کشور هم به روسای کل دادگستری سراسر کشور اعلام کرده که به قید فوریت برنامهریزی لازم برای برخورد جدی و بازدارنده با جرم کشف حجاب به عملآورده شود، گفت: حالا رفتند مغازه را بستند، ۲۴ ساعت بعد باز کردند؛ اگر طبق همان ماده هم بستند باید یک هفته بسته باشد، باید ۶ ماه بسته باشد. جرم باید مجازاتش بازدارنده باشد. مجازاتی که مجرم را ناز کند به درد نمیخورد. مجازاتی که مجرم را لالایی بگوید و قلقلک بدهد که او خوشش بیاید به درد نمیخورد. پروانه را بگیرید. بگویید پروانه لغو میشود اگر کمفروشی کنی. اگر جنس تقلبی بدهی، اگر با جنست جنس دیگری بفروشی، پروانهات را میگیریم. اگر درست عمل نکرد؟!
فروشندهای که کشف حجاب کند جرم بین انجام میدهد
آیتالله حسینی همدانی در ادامه تصریح کرد: در بحث فروشندگی هم همینطور. فروشنده کشف حجاب کرده؛ جرم بین دارد انجام میدهد. چرا جلویش را نمیگیرند؟ به رئیس اصناف گفته میشود میگوید اینطور نیست. دیشب پنج گروه را فرستادیم رفتند در مراکز مختلف فروش فیلم و عکس گرفتند تا برای ایشان بفرستیم که متوجه شود اینطور که به او گزارش میدهند نیست.
مجازات اصلی جرم کشف حجاب
وی در ادامه گفت: مجازات اصلی جرم کشف حجاب بهموجب تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی ده روز تا دو ماه حبس است؛ اما ازآنجاکه در اجرای سایر مقررات مجازات، حبس کمتر از سه ماه، الزاماً باید تبدیل به مجازات جایگزین حبس شود با در نظر گرفتن مواد ۲۳، ۲۶، ۶۵ و ۸۷ قانون مجازات اسلامی دادگاهها میتوانند کسانی را که مرتکب جرم کشف حجاب میشوند علاوه بر پرداخت جزای نقدی به تحمل یک یا چند مورد از مجازاتهای تبعی و تکمیلی مانند تبعید، منع از اشتغال به حرفه یا کار معین، انفصال از خدمات دولتی و عمومی، منع از خروج از کشور، الزام به انجام خدمات عمومی رایگان، منع از عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی یا اجتماعی، توقیف وسایل دخیل در ارتکاب جرم الزام به یادگیری حرفه، شغل یا کار معین و… به مدت ۶ ماه محکوم کند.
مسئله کشف حجاب قانون دارد اما دوستان عمل نمیکنند
امامجمعه کرج ضمن انتقاد از این موضوع که مسئله کشف حجاب قانون دارد اما دوستان عمل نمیکنند، گفت: اینها را دادستان به دادگستریها گفته که باید انجام بدهند. مجازات جرم کشف حجاب ازجمله مجازاتهای درجه ۸ است، بنابراین بهموجب مواد ۳۴۰ و ۴۲۷ قانون آئین دادرسی کیفری به این جرم مستقیماً در دادگاه کیفری دو رسیدگی میشود و رأی دادگاه قطعی و غیرقابل تجدیدنظر است. بعد کسانی که تشویق به بیحجابی میکنند مجازاتش ۱۶ سال حبس است. از خود مجرم بیشتر است.
با مسئله کشف حجاب خانواده را از بین میبرند
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه با مسئله کشف حجاب خانواده را از بین میبرند، گفت: خود دوستان باید مواظب باشند که خانوادههایشان حفظ شوند. این مسئله قابل دقت است. به بعضی از حراستهای دستگاهها هم عرض میکنیم که وظیفه خودتان را بهخوبی انجام دهید و الا شما هم مشمول این ترک فعلها خواهید بود.
انتهای پیام/